Cotlet de porc la cuptor cu rosii
PrinteazaO reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb.
- 1 cotlet de porc feliat, fiert la temperatură joasă
- 6-7 roşii, frunze de busuioc
- frunze de oregano
- sare
- piper
- ulei de masline
- vin alb
Mod de preparare:
Iei roşiile, le speli şi le tai în jumătate. Adaugi sare, piper, ulei de măsline şi un strop de vin alb. Apoi adaugi frunze de busuioc tocate şi amesteci. Rupi nişte frunze de oregano şi le adaugi în amestecul obţinut, după care adaugi un pic de apă. lei carnea fiartă, pui peste ea sare, piper şi o pui într-o pungă de plastic specială pentru cuptor.
Inăuntru pui şi amestecul de roşii, apoi videzi punga. Pui punga la cuptor la 70 de grade (dacă ai cuptor cu gradaţie), timp de 20 de minute sau la foc mic (dacă ai cuptor normal). Procedezi astfel, deoarece, carnea fiind deja gătită, rişti să se usuce şi să îşi piardă savoarea.
Dacă o punerrtîn vid, aceasta nu se va deshidrata. Compoziţia fiind coaptă, o mai laşi timp de 9 minute la 90 de grade sau, pentru cine nu are cuptor cu gradaţie, la foc mai mare. Când e gata, scoţi pe farfurie carnea şi roşiile şi adaugi sosul deasupra. Va rezulta un preparat copt, cu o textură fragedă, asemănătoare unui preparat pregătit pe aburi.
Poftă bună!