Cotlet de porc la cuptor cu rosii

Printeaza

O reteta foarte simpla de cotlet de porc la cuptor cu frunze de busuioc, rosii, frunze de oregano, sare, piper, ulei de masline si vin alb.

Ingrediente:Cotlet de porc la cuptor cu rosii

  • 1 cotlet de porc  feliat, fiert la temperatură joasă
  • 6-7 roşii, frunze de busuioc
  • frunze de oregano
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • vin alb

 

Mod de preparare:

Iei roşiile, le speli şi le tai în jumătate. Adaugi sare, piper, ulei de măsline şi un strop de vin alb. Apoi adaugi frunze de busuioc tocate şi amesteci. Rupi nişte frunze de oregano şi le adaugi în amestecul obţinut, după care adaugi un pic de apă. lei carnea fiartă, pui peste ea sare, piper şi o pui într-o pungă de plastic speci­ală pentru cuptor.

Inăuntru pui şi amestecul de roşii, apoi videzi punga. Pui punga la cuptor la 70 de grade (dacă ai cuptor cu gradaţie), timp de 20 de minute sau la foc mic (dacă ai cuptor normal). Procedezi ast­fel, deoarece, carnea fiind deja gătită, rişti să se usuce şi să îşi piardă savoarea.

Dacă o punerrtîn vid, aceasta nu se va deshidrata. Compoziţia fiind coaptă, o mai laşi timp de 9 minute la 90 de grade sau, pentru cine nu are cuptor cu gradaţie, la foc mai mare. Când e gata, scoţi pe farfurie carnea şi roşiile şi adaugi sosul deasupra. Va rezulta un preparat copt, cu o textură fragedă, ase­mănătoare unui preparat pregătit pe aburi.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.