Sarmale traditionale cu carne de vita
PrinteazaSarmale traditionale cu carne de vita din: carne tocata, varza, suc de rosii, orez, ceapa, ulei, sare, piper.
- o varza murata mare
- 800 g carne tocată de vita
- 150 g orez cu bob rotund
- 3 cepe
- 250 ml suc de rosii
- 4 linguri ulei
- sare
- piper boabe
- 2-3 foi de dafin
- pătrunjel
Mod de preparare:
Se gustă varza si, dacă este prea sărată, se lasă în apă rece. Fiecărei foi i se taie cotorul si, apoi, dacă foaia este prea mare, se taie si ea.
Ceapa mărunt tăiată se pune la călit în ulei, se presară cu sare. Când începe să se înmoaie, se adaugă orezul spălat si bine scurs. Se lasă aproximativ 10 minute.
Se pune apoi peste carne, se amestecă, se pun 100 ml apă, se amestecă din nou, frământând si se lasă asa 15 minute.
Se pune câte o lingură maximum de amestec de carne cu orez pe fiecare foaie, se rulează si se aşază sarmalele în oala de fiert tapetată cu frunze de varză.
Se adaugă sucul, foile de dafin, boabele de piper si se completează cu apă care să ajungă la 3/4 din inăltimea sarmalelor. Se pun la cuptor pentru 3 ore în vasul acoperit cu capac.
Se servesc cu patrunjel tocat mărunt.
Pofta buna!