Işlere
PrinteazaO reteta extre de simpla de islere cu ulei, lapte, zahar, amoniac, faina, galbenusuri si unt.
- 15 linguri ulei
- 15 linguri lapte
- 10 linguri zahăr
- 1 linguriţă amoniac
- 100 g făină
pentru cremă:
- 1/2 l apă
- 5 linguri făină
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt
- 5 linguri zahăr
Mod de preparare:
Faci un aluat pe care îl întinzi, îl tai rondele cu un pahar mic, pe care le pui într-o tavă tapetată cu făină. Dai tava la cuptor, la foc potrivit.
Pregăteşti crema:
Pui laptele la fiert. Freci gălbenuşurile cu zahăr rul şi făina, le adaugi peste lapte şi dai la fiert până se îngroaşă. încorporezi şi untul.
Lipeşti câte două rondele cu ajutorul cremei, iar deasupra pui ciocolată topită pe bain- marie, în fir subţire.
Işlere
Poftă bună!