Dal Makhani este o capodoperă culinară a bucătăriei indiene, cu origini în regiunea Punjab din India. Această tocană de linte cremoasă a parcurs un drum lung de la originile sale umile până la a deveni un fel de mâncare iubit la nivel global, simbolizând esența confortului […]
Slanina de casa cu boia
PrinteazaSlanina de casa cu boia din: slanina, dafin, zeama de varza, piper.
Ingrediente:
- o bucată slănină de 1 kg
- 3 foi dafin
- 1,5 l zeamă de varză
- o linguriţă boabe de piper
Mod de preparare:
Slanina de casa cu boia: Dacă slănina provine de la un porc proaspăt sacrificat, se pune cu sare grunjoasă să stea circa 7 zile.
Dacă este cumpărată, slănina se răzuie uşor cu cutitul şi apoi se pune la fiert în varză, cu piperul şi foile de dafin. lasă la foc mic timp de 2 ore, până ce furculiţa o pătrunde uşor.
Se scoate, se lasă un pic la răcit şi se acoperă cu boia. înlătură excesul şi se lasă la aerisit timp de 3-4 zile minimum.
Pofta buna!
Salată de Varză Roșie cu Avocado și Lămâie – Culoare și Gust în Farfurie
din: varza rosie, avocado, zeama si coaja de lamaie, ceapa rosie, ierburi, ulei de masline, sare, piper. Salata este o explozie de arome și texturi care vă va încânta papilele gustative. Această rețetă proaspătă și sănătoasă combină varza roșie crocantă, felii […]