Slanina de casa cu boia

Printeaza

Slanina de casa cu boia din: slanina, dafin, zeama de varza, piper.

Ingrediente:

  • o bucată slănină de 1 kg
  • 3 foi dafin
  • 1,5 l zeamă de varză
  • o linguriţă boabe de piper

 

Mod de preparare:

Slanina de casa cu boia: Dacă slănina provine de la un porc proaspăt sacrificat, se pune cu sare grunjoasă să stea circa 7 zile.

Dacă este cumpărată, slănina se răzuie uşor cu cutitul şi apoi se pune la fiert în varză, cu piperul şi foile de dafin. lasă la foc mic timp de 2 ore, până ce furculiţa o pătrunde uşor.

Se scoate, se lasă un pic la răcit şi se acoperă cu boia. înlătură excesul şi se lasă la aerisit timp de 3-4 zile minimum.

 

Pofta buna!

 

 

 

Dal Makhani: Secretele Rețetei Tradiționale și Istoria sa Fascinantă

Dal Makhani este o capodoperă culinară a bucătăriei indiene, cu origini în regiunea Punjab din India. Această tocană de linte cremoasă a parcurs un drum lung de la originile sale umile până la a deveni un fel de mâncare iubit la nivel global, simbolizând esența confortului […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.