Supă de mere cu taiteti

Printeaza

Supă de mere cu taiteti din: mere acrisoare, faina, smantana, taitei, zahar, sare.

Ingrediente:

  • 2 mere acrişoare
  • 1/2 linguriţă de făină
  • 1 lingură de smân­tână
  • 1 lingură tăiţei (fi­dea)
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Supă de mere cu taiteti: Cureţi mere­le, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de apă cu sare şi zahâr. Când sunt aproape fierte, adaugi făina ameste­cată cu smântână şi mai laşi câteva clocote.

Fierbi tăiţeii separat şi apoi îi adaugi în supă spre sfârşitul fierberii.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

Salată de mazăre proaspătă cu sos de muștar și miere

mazare, ardei, ceapa verde, mustar, miere, ulei de masline, sare, piper.   Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 1 ardei roșu, tăiat cubulețe 2 cepe verzi, tăiate fin 2 linguri de muștar 1 lingură de miere 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, […]

Hreanul: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale

Hreanul (științific denumit “Armoracia rusticana”) este o plantă perenă care face parte din familia Brassicaceae. Este cunoscut în principal pentru rădăcina sa pungentă, care este folosită ca condiment sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Istoria hreanului: Hreanul este originar din sud-estul Europei și vestul Asiei. A fost […]

Hrean la Borcan pentru Iarnă

Hrean la Borcan pentru Iarnă din: hrean, otet, sare, zahar, apa. Hreanul este o sursă bună de compuși antioxidanți, cum ar fi glucozinolatele. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, protejând celulele de stresul oxidativ și reducând riscul de boli cronice. Ingrediente: Hrean proaspăt: 1 kg Oțet: 500 ml Sare: 2 lingurițe Zahăr: […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.