mazare, ardei, ceapa verde, mustar, miere, ulei de masline, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre proaspătă 1 ardei roșu, tăiat cubulețe 2 cepe verzi, tăiate fin 2 linguri de muștar 1 lingură de miere 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, […]
Supă de mere cu taiteti
PrinteazaSupă de mere cu taiteti din: mere acrisoare, faina, smantana, taitei, zahar, sare.
Ingrediente:
- 2 mere acrişoare
- 1/2 linguriţă de făină
- 1 lingură de smântână
- 1 lingură tăiţei (fidea)
- 1 linguriţă zahăr
- sare
Mod de preparare:
Supă de mere cu taiteti: Cureţi merele, le tai felii şi le fierbi în circa 400 ml de apă cu sare şi zahâr. Când sunt aproape fierte, adaugi făina amestecată cu smântână şi mai laşi câteva clocote.
Fierbi tăiţeii separat şi apoi îi adaugi în supă spre sfârşitul fierberii.
Poftă bună!
Hreanul: Istorie, Beneficii, Contraindicații și Valori Nutriționale
Hreanul (științific denumit “Armoracia rusticana”) este o plantă perenă care face parte din familia Brassicaceae. Este cunoscut în principal pentru rădăcina sa pungentă, care este folosită ca condiment sau ca ingredient în diverse preparate culinare. Istoria hreanului: Hreanul este originar din sud-estul Europei și vestul Asiei. A fost […]
Hrean la Borcan pentru Iarnă din: hrean, otet, sare, zahar, apa. Hreanul este o sursă bună de compuși antioxidanți, cum ar fi glucozinolatele. Acești antioxidanți ajută la combaterea radicalilor liberi din organism, protejând celulele de stresul oxidativ și reducând riscul de boli cronice. Ingrediente: Hrean proaspăt: 1 kg Oțet: 500 ml Sare: 2 lingurițe Zahăr: […]