Tocanita unguresca
PrinteazaO reteta de tocanita cu carne de porc, ulei, ceapa, rosii, masline, lamaie, boia dulce, boia iute, piper, bulion, patrunjel verde si 1 foaie de dafin.
- 1 kg carne porc
- 150 ml ulei
- 2 cepe
- 10 roşii
- 300 g măsline
- 1 lămâie
- 2 linguri boia dulce
- 1 linguriţă boia iute
- piper
- 2 linguri bulion
- 1 legătură pătrunjel verde proaspăt
- 1 foaie de dafin
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai în bucăţi mai măricele, pe care le zvânţi şi le pui în tigaie să se rumenească. După ce sunt gata, le scoţi, iar în uleiul rămas căleşti ceapa.
Adaugi bulionul, roşiile tăiate mărunt, carnea, pătrunjelul, sarea şi piperul. Laşi să fiarbă la foc mic aproximativ 20 de minute.
Dacă este nevoie, mai adaugi apă. încorporezi măslinele şi lămâia, apoi o dai la cuptor, la foc potrivit. Poţi servi tocăniţa cu mujdei şi mămăliguţă.
Tocanita unguresca
Poftă bună!