Harrissa
PrinteazaHarissa este o mâncare tradiţională armenească din grau de coliva, piept de pui, os de vita, unt, piper, chimen si ienibahar.
- 250 g grâu de colivă
- 2 bucăţi piept de pui
- 1 bucată os de vită
- 50 g unt
- piper
- chimen
- ienibahar
Mod de preparare:
Lasi grâul la înmuiat în apă călduţă, într-un loc cald, toată noaptea. A doua zi fierbi pe foc mic, punând pe flacără o tablă groasă.
In altă oală pui la fiert carnea de pui şi osul. După ce au fiert, strecori zeama şi o torni puţin câte puţin peste grâul fiert, pe care îl laşi să fiarbă bine, apoi îl amesteci cu puiul fiert.
Condimentezi cu sare şi piper după gust. Când serveşti Harissa, poţi să torni câte o linguriţă de unt topit în fiecare farfurie. Se poate folosi carnea macră de berbec sau vită.
Poftă bună!