Cotlet de porc secuiesc
PrinteazaO reteta de cotlet de porc cu ceapa, ulei, varza murata, faina, smantana, boia dulce, piper si sare.
- 1 kg cotlet de porc fără os
- 200 g ceapă
- 150 ml ulei
- 3 kg varză murată
- 25 g făină
- 200 g smântână
- 10 g boia dulce
- piper boabe
- sare
Mod de preparare:
Porţionezi cotletul în 10 bucăţi, pe care le dai prin făină, apoi le înăbuşi în ulei cu 50 ml de apă. Le scoţi şi, în grăsimea rămasă, înăbuşi ceapa tocată mărunt.
Adaugi boia, piper, 200 ml apă fiartă şi laşi la fiert 30 de minute. Tai fâşii subţiri varza murată şi o pui peste ceapă, după care o mai căleşti 30 de minute.
Aşezi apoi cotletele deasupra verzei şi dai tava la cuptor timp de 30 de minute. Serveşti cu smântână sau, ca sa fie mai uşoară, cu iaurt.
Poftă bună!