Naut si ciuperci cu sos
PrinteazaNaut si ciuperci cu sos din: naut, ciuperci, ceapa, usturoi, marar, busuioc, sare, piper.
- 2 cutii de năut (de 400 g fiecare)
- 2 cepe mici
- 1 borcan mic de ciuperci tăiate
- 1 căţel de usturoi
- 5-6 linguri ulei
- 1 linguriţă mărar uscat
- 1 linguriţă rasă busuioc uscat
- 3 linguri pastă de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ceapa şi o toci mărunt. Scurgi năutul de zeamă, dar nu toată. Scurgi ciupercile de zeamă şi le speli. Intr-o tigaie încingi 3 lingwri de ulei, pui jumătate din ceapa tocată, ciupercile şi le înăbuşi 3-4 minute.
Adaugi jumătate de cană cu apă, sare, piper, busuiocul uscat şi laşi să scadă la foc potrivit.
Spre final, încorporezi pasta de roşii şi mai laşi un minut pe foc. încingi restul de ulei în altă tigaie, pui ceapa rămasă, dai focul la mic şi o laşi să se înăbuşească puţin.
Când este gata, o iei de pe foc şi o laşi la răcorit.
Pui năutul într-un blender, împreună cu ceapa îftăbuşită, usturoiul curăţat, puţină sare, piper, mărarul uscat, puţină zeamă de la năut şi le faci ca o pastă.
Aşezi năutul pe un platou, iar deasupra pui ciupercile şi serveşti.
Pofta buna!