Salata de icre de crap
PrinteazaSalata de icre de crap din: icre, ulei, lamaie, gris, sare, ceapa, apa minerala.
- 150 g icre de crap
- 1 ceaşcă ulei (cca 250 ml)
- zeama stoarsă de la o lămâie
- sare
- 1 ceapă
- 2-3 linguri gris fiert şi răcit
- 2-3 linguri apă minerală
Mod de preparare:
Speli icrele cu atenţie, le cureţi de pieliţe şi apoi le sărezi şi le laşi la frigider câteva ore.
In tot acest timp, ai grijă să pregăteşti şi fiertura de griş, care trebuie să fie lăsată la răcit (într-un vas micuţ pui la fiert cam 100 -150 ml apă, apoi, când apa clocoteşte, adaugi grisul în ploaie şi amesteci energic, să nu se formeze cocoloaşe. Mai laşi puţin timp la fiert, până ce compoziţia se îngroaşă bine, apoi laşi totul la răcit).
Când grisul este bine răcit, îl adaugi într-un bol încăpător, împreună cu icrele (din care mai păstrezi deoparte 1 -2 linguriţe) şi începi să mixezi totul, până când se omogenizează bine; adaugi treptat uleiul, în fir subţire – ca la maioneză, alternând cu zeama de lămâie şi apa minerală.
Când compoziţia este suficient de legată şi a crescut bine, adaugi şi restul de icre opărite şi ceapa tocată foarte mărunt.
Mixezi totul un timp scurt, apoi, dacă mai e nevoie, potriveşti gustul cu sare şi încă puţină zeamă de lămâie.
Pofta buna!