Sufleu din varza acra si cartofi
PrinteazaO reteta de sufleu din vatza acra, cartofi, unt, sunca, lapte, smantana, ceapa, ulei, maghiran, vin alb, sare si piper.
- 750 g cartofi
- 1 lingura unt
- 350 g şuncă
- 125 ml lapte
- 500 g varză acră
- 300 g smântână
- 1 ceapă
- 1 lingură ulei
- 1/2 linguriţă măghiran
- 125 ml vin alb
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cubuleţe şi îi pui la fiert în apă cu sare. Apoi faci un piure cu unt şi lapte. Tai ceapa în rondele şi şunca în cubuleţe. Intr-o tigaie cu ulei căleşti ceapa şi şunca.
Apoi condimentezi cu sare, pier şi măghiran. Torni apoi vinul alb şi laşi să fiarbă înăbuşit 10 minute, într-un vas de yena uns cu ulei, pui un strat de şuncă şi ceapă, piureul, varza acră tăiată fideluţă, iar deasupra torni smântână.
O dai la cuptor timp de 40 de minute.
Sufleu din varza acra si cartofi
Poftă bună!