Paine cu ardei
PrinteazaO reteta soarte simpla de paine cu ardei rosu, ardei galben, faina, drojdie, apa, zahar, ulei si sare.
- 1 ardei rosu
- 1 ardei galben
- 600 g faina
- 1 cub mic de drojdie
- 250 ml apa
- 1 lingura zahar
- 4-5 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Pui într-un vas adânc de bucătărie făina, iar în mijloc pui drojdia, zahărul şi puţină apă caldă. Amesteci uşor, trebuie să fie o cocă moale.
O laşi la crescut într-un loc cald pentru 15 minute, apoi frămânţi aluatul cu apă caldă, până se desprinde de pe mână.
Adaugi uleiul şi mai frămânţi câteva minute, apoi laşi 15 minute la crescut. Cureţi ardeii de seminţe, îi speli şi îi tai cubuleţe mici. îi amesteci împreună cu aluatul.
Formezi 3 rulouri, pe care le împleteşti şi le pui în forma de cozonac, unsă în prealabil cu ulei. Mai laşi la crescut cam 20 de minute şi dai la cuptor.
Poftă bună!