Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata

Printeaza

O reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei, bulion, orez, ou, sare si piper.

Ardei umpluti cu carne tocata

Ingrediente:

  • 4 ardei mari
  • 300 g carne tocata
  • 200 g rosii
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceasca orez
  • 1 ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti gustul de sare si piper.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_02

Tai capace ardeilor si le pui deoparte. Cureti si speli ardeii.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_03

Pentru sos, scufunzi rosiile un minut in apa clocotita, si apoi le cureti de pielita.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_04

Tai rosiile cubulete. Intr-o cratita de marime potrivita, pui uleiul, adaugi bulionul, apoi rosiile tocate, amestecand continuu pana obtii un sos gros.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_05

Umpli ardei cu amestecul de carne, le pui capacele si ii asezi intr-un vas termorezistent cu rosiile, ulei si apa. Dai vasul la cuptor.

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata_06

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei_umpluti_cu_carne_tocata

Poftă bună!

2 comentarii

  1. Carnea aia arata nefacuta …

  2. Doar arata, sau e doar de poza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.