Reteta zilei: Ardei umpluti cu carne tocata
PrinteazaO reteta foarte simpla de ardei umpluti cu carne tocata si rosii, ulei, bulion, orez, ou, sare si piper.
Ingrediente:
- 4 ardei mari
- 300 g carne tocata
- 200 g rosii
- 100 ml ulei
- 2 linguri bulion
- 1 ceasca orez
- 1 ou
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci orezul cu carnea si oul, potrivesti gustul de sare si piper.
Tai capace ardeilor si le pui deoparte. Cureti si speli ardeii.
Pentru sos, scufunzi rosiile un minut in apa clocotita, si apoi le cureti de pielita.
Tai rosiile cubulete. Intr-o cratita de marime potrivita, pui uleiul, adaugi bulionul, apoi rosiile tocate, amestecand continuu pana obtii un sos gros.
Umpli ardei cu amestecul de carne, le pui capacele si ii asezi intr-un vas termorezistent cu rosiile, ulei si apa. Dai vasul la cuptor.
Ardei umpluti cu carne tocata
Poftă bună!
Carnea aia arata nefacuta …
Doar arata, sau e doar de poza