Barcute napoletane
PrinteazaBarcute napoletane din: branza, unt, faina, sare, ulei, ceapa, ardei, rosii.
Ingrediente:
- 250 g brânză de vaci
- 250 g unt
- 250 g făină
- sare
- ardei iute
- busuioc
- 4 linguri ulei
- 2 cepe
- 2 ardei graşi verzi
- 1 dovlecel
- rosii
- masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Barcute napoletane: Se prepară un aluat: se pasează 250 g brânză de vaci cu 250 g unt moale. Adaugă 250 g făină, sare, ardei iute pisat şi busuioc tocat şi se frământă 2-3 minute.
Se lasă să se odihnească 20 minute la rece.
Prepară umplutura: se încing 4 linguri ulei şi se călesc 2 cepe tăiate solzişori şi 2 ardei graşi verzi tăiaţi felii. Adaugă 1 dovlecel tăiat rondele, se lasă pe foc 3 minute şi se potriveşte de sare şi piper.
Intinde o foaie de aluat groasă de 3 mm şi se taie dreptunghiuri. Ridică marginile şi li se lipesc colţurile, aşa încât să se formeze o corăbioară.
Se umplu corăbioarele cu amestecul de legume, se garnisesc cu roşii felii şi sferturi de măsline şi se presară deasupra cimbru.
Aşază corăbioarele într-o tavă cu hârtie de copt şi se dau la cuptor.
Pofta buna!