Ouă frigănele

Printeaza

O reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne tocata, oua, sare, piper, ulei si andive.

Ingrediente:Ouă frigănele

  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • 1 chiflă mai veche
  • 125 ml lapte cald
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 500 g carne toca­tă
  • 2 ouă crude
  • 1/2 linguriţă măghiran
  • sare
  • piper
  • 8 ouă fierte tari
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 andivă creaţă

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o tai în cuburi şi o rumeneşti în 20 g unt topit. înmoi chi­fla în lapte fierbinte. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle crude, ceapa şi piperul.

Amesteci totul bine. Cureţi de coajă ouăle fierte. Cu mâinile ude, formezi chifteluţe din aluatul de carne tocată. In mijlo­cul fiecăreia adaugi câte un ou fiert. Repartizezi uniform carnea în jurul oului, sub formă de găluşcă.

Incingi untul şi uleiul într-o tigaie mai mare şi prăjeşti găluştile timp de 8 minute, întorcându-le pe o parte şi pe alta. Speli salata, o tai bucăţi potrivite şi o pui pe 4 farfu­rii. Aşezi frigănelele.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.