Ouă frigănele
PrinteazaO reteta de oua friganele din ceapa, unt, chifla, patrunjel, lapte, carne tocata, oua, sare, piper, ulei si andive.
- 1 ceapă
- 40 g unt
- 1 chiflă mai veche
- 125 ml lapte cald
- 1/2 legătură pătrunjel
- 500 g carne tocată
- 2 ouă crude
- 1/2 linguriţă măghiran
- sare
- piper
- 8 ouă fierte tari
- 4 linguri ulei
- 1/2 andivă creaţă
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai în cuburi şi o rumeneşti în 20 g unt topit. înmoi chifla în lapte fierbinte. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle crude, ceapa şi piperul.
Amesteci totul bine. Cureţi de coajă ouăle fierte. Cu mâinile ude, formezi chifteluţe din aluatul de carne tocată. In mijlocul fiecăreia adaugi câte un ou fiert. Repartizezi uniform carnea în jurul oului, sub formă de găluşcă.
Incingi untul şi uleiul într-o tigaie mai mare şi prăjeşti găluştile timp de 8 minute, întorcându-le pe o parte şi pe alta. Speli salata, o tai bucăţi potrivite şi o pui pe 4 farfurii. Aşezi frigănelele.
Poftă bună!