Supă de ceapă cu perisoare si busuioc
PrinteazaO reteta de supa de ceapa cu perisoare si busuioc din ceapa, usturoi, sare, faina, ulei, vin alb, praz, carne macra, oua si paturnjel.
pentru supa:
- 3 cepe
- 4 căţei de usturoi
- sare
- 1 lingură făină
- 50 ml ulei
- 1 cub concentrat de supă
- 100 ml vin alb
- 1 praz
pentru perişoare:
- 500 g carne macra
- 2 ouă
- 2 chifle
- sare
- piper
- 1 lingură de pătrunjel tăiat fin
- busuioc
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, o tai în rondele şi pe acestea în jumătăţi. Prăjeşti ceapa în ulei până devine lucioasă.
Presari apoi făina treptat şi, după ce se prăjeşte puţin, pui usturoiul pisat.
Adaugi 2,5-3 l de apă, sărezi şi adaugi concentratul de supă. Prepari perişoarele aşa:
Carnea o amesteci cu ouăle, cil chiflele înmuiate şi stoarse, cu sarea, piperul şi pătrunjelul tocat.
Când supa începe să fiarbă, adaugi prazul tăiat rondele, apoi gă- luştele mici de carne. Le fierbi la foc mic 20 de minute şi adaugi vinul.
Când perişoarele sunt fierte, supa e gata. Poţi adăuga puţin busuioc tăiat mărunt.
Poftă bună!