Prajitura cu anason si nuca

Printeaza

Prajitura cu anason si nuca din: oua, zahar, faina, unt, nuca, anason.

Ingrediente:Prajitura cu anason si nuca

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr tos
  • 200 g făină
  • 1 lingură cu unt
  • 3 linguri cu zahăr pu­dră
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 20 mieji de nucă tocaţi fin
  • 1 lingură cu anason măcinat plus 1 lingură cu seminţe de anason

 

Mod de preparare:

Spălăm ouăle, le spargem, separăm gălbenuşurile, pe care le frecăm 10 minute cu zahărul pus câte 2 linguri odată.

Obţinem o cremă omogenă în care punem: 1/2 linguriţă cu sare, 3 albuşuri bătute spumă, anasonul pulbere şi faina în ploaie.

Frământăm amestecul, împărţim aluatul în două bile. întindem foaie groasă de 1 cm pe care întindem nucă amestecată cu zahăr farin, rulăm foaia, punem în tavă unsă cu unt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

Ungem cele două rulouri de aluat cu albuş bătut şi le presărăm cu seminţe de anason. Coacem prăjitura la foc potrivit 30 minute.

Scoatem pe platou, lăsăm să se răcească, tăiem felii când s-a răcit şi servim ca desert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.