Chec simplu cu unt

Printeaza

Chec simplu cu unt din: oua, ulei, zahar, faina, nuci, zahar, unt, sare, pesmet.

Ingrediente:Chec simplu cu unt

  • 8 linguri cu ulei
  • 8 ouă
  • 16 linguri cu zahăr
  • 16 linguri cu făină
  • 10 nuci to­cate
  • zahăr vanilinat
  • sare
  • 1 lingură cu unt
  • 2 linguri cu pesmet

 

Mod de preparare:

Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi frecăm cremă cu uleiul adăugat treptat, ca la maioneză. Când uleiul s-a terminat, adăugăm albuşurile bă­tute spumă tare cu zahărul pus câte puţin şi cu faina adăugată în ploaie.

Adăugăm un praf de sare, omogenizăm, punem nucile tocate şi un plic de zahăr vanilinat, apoi turnăm în două forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet şi coacem checurile la foc potrivit 45 minute.

Le lăsăm să se răcească puţin în tăvi, apoi le scoatem pe un platou.

Tăiem numai când s-au răcit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.