Chec simplu cu unt
PrinteazaChec simplu cu unt din: oua, ulei, zahar, faina, nuci, zahar, unt, sare, pesmet.
- 8 linguri cu ulei
- 8 ouă
- 16 linguri cu zahăr
- 16 linguri cu făină
- 10 nuci tocate
- zahăr vanilinat
- sare
- 1 lingură cu unt
- 2 linguri cu pesmet
Mod de preparare:
Separăm gălbenuşurile de albuşuri şi frecăm cremă cu uleiul adăugat treptat, ca la maioneză. Când uleiul s-a terminat, adăugăm albuşurile bătute spumă tare cu zahărul pus câte puţin şi cu faina adăugată în ploaie.
Adăugăm un praf de sare, omogenizăm, punem nucile tocate şi un plic de zahăr vanilinat, apoi turnăm în două forme unse cu unt şi tapetate cu pesmet şi coacem checurile la foc potrivit 45 minute.
Le lăsăm să se răcească puţin în tăvi, apoi le scoatem pe un platou.
Tăiem numai când s-au răcit.
Pofta buna!