Ciuperci umplute, pane
PrinteazaO reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet, piper, faina, lapte, ulei si pesmet.
- 500 g ciuperci
- 20 g unt
- o legătură pătrunjel tocat mărunt
- o lingură ceapă tocată mărunt
- sare
- piper
- o lingură oţet
- 2 linguri făină
- 100 ml lapte
- 2 ouă
- ulei
- pesmet
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se taie codiţele şi se golesc pălăriile acestora. Pălăriile ciupercilor se fierb în apă sărată, cu adaos de puţin oţet, timp de 5 minute.
Se scot şi scurg de apă, apoi se umplu cu compoziţia de mai jos. Ciupercile umplute se trec prin făină, ou şi pesmet si se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.
Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în unt, se adaugă codiţele tocate mărunt şi resturile rezultate de la curăţarea pălăriilor, se presară pătrunjelul tocat mărunt, se adaugă făina, se stinge cu lapte şi se fierbe până se obţine o masă consistentă. Se condimentează cu sare şi piper.
Poftă bună!