Ciuperci umplute, pane

Printeaza

O reteta de ciuperci umplute, pane din unt, patrunjel, ceapa, sare, otet, piper, faina, lapte, ulei si pesmet.

Ingrediente:Ciuperci umplute, pane

  • 500 g ciuperci
  • 20 g unt
  • o legătură pătrunjel tocat mărunt
  • o lingură ceapă tocată mărunt
  • sare
  • piper
  • o lingură oţet
  • 2 linguri făină
  • 100 ml lapte
  • 2 ouă
  • ulei
  • pesmet

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile, se taie codiţele şi se golesc pălăriile acestora. Pălăriile ciupercilor se fierb în apă sărată, cu adaos de puţin oţet, timp de 5 minute.

Se scot şi scurg de apă, apoi se umplu cu compoziţia de mai jos. Ciupercile umplute se trec prin făină, ou şi pesmet si se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.

Ceapa tocată mărunt se prăjeşte în unt, se adaugă codiţele tocate mărunt şi resturile rezultate de la curăţarea pălăriilor, se pre­sară pătrunjelul tocat mărunt, se adaugă făina, se stinge cu lapte şi se fierbe până se obţine o masă consistentă. Se condi­mentează cu sare şi piper.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.