Ceapa umpluta
PrinteazaO reteta de ceapa umpluta cu amestec de carne tocata, ciuperci, unt, paine, smantana, vin alb sec, supa de pui, patrunjel, cimbru, ulei si sare.
- 4-6 cepe mijlocii
- 300 g amestec de carne tocata
- 150 g ciuperci
- 1 lingur unt
- 2-3 felii de paine
- 2 linguri de smantana
- 50 ml vin alb sec
- 100 ml supa de pui
- 1 legatura de patrunjel
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cepele, taie-le puţin fundul, ca să stea în tavă, după care scobeşte-le uşor. Taie mărunt miezul de ceapă şi căleşte-l în ulei. Adaugă carnea şi lasă pe foc să se înăbuşe bine.
Pune apoi ciupercile tăiate felii şi sare. După vreo 10 minute, adaugă pâinea mărunţită şi amestecată cu smântână, cimbru şi pătrunjel. Umple cepele opărite separat.
Aşază-le într-o tavă, după care stropeşte-le cu supă şi vin. Lasă-le la cuptor 30-40 de minute. Spre final, pune pe fiecare ceapa cate un cubulet de unt. Pentru a fi mai delicioase adaugă, la final, pe fiecare ceapă puţin caşcaval
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ceapa umpluta