Supă-cremă de spanac cu muştar

Printeaza

Supă-cremă de spanac cu muştar din ceapa, unt, usturoi, faina, iaurt, mustar, vin alb, sare, piper si spanac congelat.

Ingrediente:

  • 250 g spanac congelat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri unt
  • 1 catel usturoi
  • 2 linguri faina
  • 150 g iaurt
  • 1 lingura mustar
  • 1 cescuta cu vin alb
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Taie ceapa mărunt şi căleşte-o în untul încins până devine sticloasă. Adaugă usturoiul zdrobit, amestecat cu sare.

După ce se căleşte, pune frunzele de spanac decongelate şi spălate bine.

Stinge cu vinul alb şi toarnă 1 litru de apă călduţă. Lasă să fiarbă la foc mic, după care trece supa printr-o sită, dar păstrează câteva frunze de spanac, pe care le tai mărunt.

Adaugă făina desfăcută în puţină apă rece. Potriveşte de sare şi piper. La final, încorporează iaurtul şi mai lasă puţin pe foc, dar să nu dea în clocot. Când serveşti supa, drege-o cu o linguriţă cu muştar.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.