Gustare cu dovlecei
PrinteazaGustare cu dovlecei din faina integrala, faina normal de grau, praf de copt, scortisoara, margarina, zahar tos, zahar brun, oua, iaurt de vanilie degresat si dovlecei.
Ingrediente:
- 1/2 ceaşcă cu făină integrală
- 1/2 ceaşcă cu făină normală de grâu
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 linguriţă praf de scorţişoară
- 1 praf de copt
- 50 g margarină slabă
- 1/2 ceaşcă de zahăr tos
- 1/3 ceaşcă de zahăr brun
- 2 ouă
- 1/3 ceaşcă de iaurt de vanilie degresat
- 2 dovlecei medii
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 350 de grade. Tapetează o tavă de prăjitură cu puţină margarină şi făină. Taie cubuleţe dovleceii şi lasă-i la scurs pe orosoape de hârtie absorbantă pentru a nu avea prea multă apă.
Intr-un castron, pune margarina şi cele două tipuri de zahăr şi amestecă bine cu mixerul, vreme de 5 minute, până ce obţii o cremă. Adaugă ouăle unul câte unul, continuând să amesteci cu mixerul după fiecare ou.
Adaugă iaurtul şi, după ce s-a încorporat, pune făina în ploaie. La final dovleceii. Pune amestecu lîn forme. Coace vreme de 40 de minute.
Poftă bună!