Varza murata cu afumatura si foi de dafin

Printeaza

O reteta de varza murata cu carne de porc, costita de porc afumata, morcov, marar, ceapa, foi de dafin, ulei si sare.

Ingrediente:Varza murata cu afumatura si foi de dafin

  • 1 varza murata
  • 500 g carne de porc
  • 1 costita de porc afumata mai slaba
  • 1 morcov
  • 1 legatura de marar
  • 2 cepe
  • untura
  • 2 foi de dafin
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Taie carnea de porc cubuleţe şi rumeneşte-o în puţină untură. Separat, taie costiţa în bucăţi mai mici, spal-o bine şi pune-o la fiert în apă caldă. Din când în când, adună spuma formată.

Taie ceapa julien şi căleşte-o în puţin ulei. Adaugă varza tăiată fideluţă, după care presară un vârf de sare şi pune foile de dafin şi morcovul tăiat rondele. Bagă apoi cratiţa în cuptor şi las-o să se călească la foc potrivit.

Adaugă costiţa şi carnea de porc. Toarnă o cană, două cu zeama în care a fiert costiţa şi presară boabele de piper. Lasă la cuptor să scadă. Pentru a fi mai parfumată, pune deasupra puţină verdeaţă tocată fin.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • varza murata cu afumatura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.