Ciorbă de batal cu legume
PrinteazaO reteta de ciorba de batal (berbec) cu ceapa, morcov, telina si albitura, ardei gras, cartofi, varza alba, rosii, pasta de tomate, sare, bors si patrunjel sau leustean.
- carne de berbec 600 g
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 100 g
- ardei gras 50 g
- cartofi 150 g
- varză albă 150 g
- roşii proaspete sau în bulion 100 g
- o lingură de pastă de tomate
- sare
- borş sau sare de lămâie după gust
- o legătură mică de pătrunjel sau leuştean
Mod de preparare:
Carnea de berbec se spală, se porţionează, se opăreşte timp de 2-3 minute în apă clocotită, după care se scoate şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează şi se fierbe, până ce carnea este pe jumătate fiartă. Se adaugă puţină sare.
Ceapa se taie mărunt iar morcovul, ţelina şi albitura se taie cubuleţe. Se pun la fiert în ciorbă, iar după 5-6 minute se adaugă varza tăiată careuri, ardeiul gras tăiat mărunt şi cartofii tăiaţi cubuleţe.
Când toate ingredientele sunt pătrunse, se adaugă roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi pasta de roşii diluată cu puţină zeamă de la ciorbă.
Se mai lasă 10 minute la foc potrivit. Se potriveşte gustul cu sare şi după aceea se adaugă borşul (fiert separat) sau sarea de lămâie. înainte de servire se adaugă pătrunjel sau leuştean spălat şi tocat mărunt.
Poftă bună!