Supă de gaină cu zdrenţe de ouă
PrinteazaO reteta de supa de gaina cu zdrente de oua si ceapa, morcov, telina si albitura, knorr, boabe de piper, oua, cascaval, sare, sare de lamaie si patunjel verde.
- carne de găină (pasăre) 0,8-1 kg
- ceapă 60 g
- morcov 100 g
- ţelină şi albitură 150 g
- o linguriţă de knorr
- câteva boabe de piper
- două ouă
- caşcaval 100 g
- sare şi sare de lămâie după gust
- o legătură mică de pătrunjel verde
Mod de preparare:
Găina se curăţă, dacă este nevoie se pârleşte, se spală, se porţionează şi se pune la fiert în apă rece. Se spumează, apoi se adaugă o linguriţă de knorr şi zarzavatul curăţat şi tăiat bucăţi. Se fierbe încet la foc mic, timp de aproape o oră.
Spre sfârşit se adaugă câteva boabe de piper şi rămurele de pătrunjel. După ce fierberea s-a încheiat se strecoară supa printr-o sită deasă. Se amestecă oul cu caşcavalul ras şi se adaugă în supă în fir subţire.
Se mai lasă să fiarbă încet câteva minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi, eventual, se acreşte uşor cu puţin suc sau sare de lămâie. Dacă doriţi, puteţi adăuga la supă bucăţelele de carne mai valoroase, dacă nu, puteţi să le serviţi separat ca rasol, cu hrean sau alte garnituri. înainte de servire se adaugă pătrunjel verde tocat.
Poftă bună!