Bors de legume delicios
PrinteazaO reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare.
- 1 kg oase de porc
- 3-4 rosii
- 2 cartofi
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 dovlecel
- 1 telina
- 150 g fasole congelata
- 100 g fasole boabe
- 2 cepe
- 1 l bors
- 1 legatura de patrnujel
- 1 legatura de leustean
- cimbru
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Opăreşte oasele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Spumează de câte ori este nevoie şi lasă-le pe foc 1 oră. Morcovii, ţelina, ardeiul taie-i cubuleţe şi căleşte-i în ulei împreună cu fasolea verde şi ceapa.
Stinge cu zeama în care au fiert oasele. Lasă să fiarbă circa 30 de minute, după care adaugă mazărea, fasolea boabe fiartă separat, cartofii tăiaţi cubuleţe, iar dovlecelul rondele.
Când legumele sunt aproape fierte, pune roşiile, puţin cimbru şi acreşte cu borş după gust. Lasă să mai dea în câteva clocote şi presară verdeaţa tocată fin.
Poftă bună!