Bors de legume delicios

Printeaza

O reteta de bors de legume absolut delicios din oase de porc, rosii, cartofi, morcovi, ardei gras, dovlecel, telina, fasole, ceapa, patrunjel, bors, cimbru, ulei si sare.

Ingrediente:Bors de legume delicios

  • 1 kg oase de porc
  • 3-4 rosii
  • 2 cartofi
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 1 dovlecel
  • 1 telina
  • 150 g fasole congelata
  • 100 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1 l bors
  • 1 legatura de patrnujel
  • 1 legatura de leustean
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Opăreşte oasele şi pune-le la fiert în apă cu sare. Spumează de câte ori este nevoie şi lasă-le pe foc 1 oră. Morcovii, ţelina, ardeiul taie-i cubuleţe şi căleşte-i în ulei împreună cu fasolea verde şi ceapa.

Stinge cu zeama în care au fiert oasele. Lasă să fiarbă circa 30 de minute, după care adaugă mazărea, fasolea boabe fiartă separat, cartofii tăiaţi cubuleţe, iar dovlecelul rondele.

Când legumele sunt aproape fierte, pune roşiile, puţin cimbru şi acreş­te cu borş după gust. Lasă să mai dea în câteva clocote şi presară verdeaţa tocată fin.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.