Reteta zilei: Supa de peste cu legume – usor de preparat

Printeaza

Supa de peste cu legume din: ulei de masline, praz, seminte de coriandru, fulgi de chili, cartofi, rosii, supa de peste, vin alb, dafin, anason, coaja de portocala, sofran, peste, calamari, creveti, patrunjel, sare, piper, paine, maioneza cu usturoi.

 

Ingrediente: 

  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire praz
  • 1 lingurita seminte de coriandru, zdrobite
  • 1 praf fulgi de chili
  • 300gr cartofi, feliati
  • 200gr rosii din conserva
  • 600ml supa de peste
  • 150ml vin alb
  • 1 frunza de dafin
  • 1 steluta anason
  • coaja de portocala
  • 1 praf sofran
  • 450gr peste alb
  • 450gr calamari
  • 250gr creveti
  • 2-3 linguri patrunjel
  • sare si piper
  • paine si maioneza cu usturoi, pentru servire

Mod de preparare:

Intr-o cratita gatiti in ulei prazul, semintele de coriandru si fulgii de chili timp de 5 minute.

Adaugati cartofii si rosiile, impreuna cu supa si vinul.

Supa de peste cu legume
Incorporati frunza de dafin, anasonul, coaja de portocala si sofranul.

Aduceti la fierbere, reduceti focul si gatiti timp de 20 de minute.

Asezonati cu sare si piper.

Taiati pestele cuburi, iar calamarii rondele.

Supa de peste cu legume
Incorporati in oala si gatiti 4-5 minute.

Adaugati crevetii si mai gatiti 1 minut.

Supa de peste cu legume
Garnisiti cu patrunjel si serviti cu paine si maioneza cu usturoi.

Supa de peste cu legume

Supa de peste cu legume

Supa de peste cu legume

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa de peste cu telina, morcov si praz

Supa de peste cu telina, morcov si praz din: file de crap fitofag, boabe de piper, boabe de ienibahar, foi de dafin, albitură (rădăcină de pătrunjel sau păstârnac), ţelină verde, morcovi, rădăcină de ţelină, ceapa, praz, apă, ardei gras roşu, sare, piper, marar. Ingrediente:  500 g file de crap fitofag  6 boabe de piper  3 boabe de ienibahar  1 foaie mare de dafin  150 […]

 

Supa de peste cu boia iute

Supa de peste cu boia iute din: peste mic, crap, ceapa, boia iute, ardei gras, rosii, sare. Ingrediente:  1/2 kg peşte mic un kg crap o ceapă mare 2-3 linguriţe boia iute un ardei gras verde 2 roşii sare Mod de preparare: Peştele mic se curăţă, se îndepărtează extremităţile şi apoi restul peştelui se pune […]

 

 

Supa de peste cu sofran

Supa de peste cu sofran din: crap, ulei, ceapa uscata, sofran, rosii in bulion, bulion, sare, piper. Ingrediente: un crap de 1,5 kg 4 linguri ulei 2 cepe uscate un pic de sofran o cutie mica rosii in bulion o lingura bulion sare piper   Mod de preparare: Pestele se spală si se verifică să […]

 

Supa de peste cu paine crocanta

Supa de peste cu paine crocanta din: usturoi, unt, paine, ulei, telina, ceapa, faina, lapte, macrou afumat, porumb. Ingrediente:  4 căţei de usturoi, zdrobiţi 50g de unt, plus 1 cub mare pentru supă, moale 1 pâine mică rotundă 1 linguriţă de ulei, pentru gătit 4 tulpini de ţelină Apio, tocate fin, plus câteva frunze pentru […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.