Spaghete bolognese cu legume
PrinteazaSpaghete bolognese cu legume din: ulei, sunca, ceapa, usturoi, telina, rosii, vin, carne de vita, paste.
- 2 linguriţe ulei de măsline
- 6 felii şuncă tocată
- 2 cepe mari tocate
- 3 căţei de usturoi zdrobiţi
- 2 morcovi tocaţi
- 1 ţelină
- 1 kg carne de vită, tocată
- 2 pahare mari de vin roşu
- 800 g roşii tocate (conservă)
- 2 foi de dafin, parmezan ras
- 800 g paste scurte
Mod de preparare:
Se încinge uleiul şi se prăjeşte şunca. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc, urmate de morcov şi foile de dafin. Se măreşte focul şi se adaugă carnea tocată. Se prăjeşte până se rumeneşte.
Se toarnă vinul şi se fierbe până scade la două treimi. Se adaugă roşiile şi ţelina.
Se fierb pastele în apă cu sare la foc mic, după instrucţiuni. Se împart în farfurii. Se presară parmezan, apoi se adaugă sosul; se presară din nou parmezan şi piper negru.
Pofta buna!