Supa frantuzeasca de rosii
PrinteazaO reteta de supa frantuzeasca de rosii din: ceapa, ulei, pasta de rosii, vin alb sec, ardei iute, dafin, zahar, sare, piper, pulpe de pui, unt, paine toast, crengute de cimbru, branza de oaie, anghinare, paine alba si ulei.
supă:
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei
- 2 linguri pastă de roşii
- 200 ml vin alb sec
- 1 cutie roşii (850 ml)
- 1 l supă
- 1 ardei iute
- dafin
- sare
- piper
- zahăr
perişoare:
- 500 g pulpe de pui dezosate
- 1 ceapă
- 1 lingură unt
- 3 felii pâine toast
- 4 crenguţe cimbru
- 100 g brânză de oaie
- 1 gălbenuş
- sare
- piper
în plus:
- 1 cutie anghinare (425 ml)
- 2 felii pâine albă
- 1 lingură ulei
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa, tăiaţi-o cubuleţe şi căliţi-o în ulei, apoi adăugaţi pasta de roşii. Turnaţi vinul, roşiile cu sucul lor şi supa. Tăiaţi ardeiul iute în jumătate, îndepărtaţii seminţele şi puneţi-l în supă împreună cu foaia de dafin.
Fierbeţi totul circa 45 de minute. La final, pasaţi supa, daţi-o printr-o strecurătoare şi condimentaţi-o. Tocaţi carnea şi ceapa cuburi şi căliţi-o în unt. înmuiaţi pâinea toast şi stoarceţi-o. Tocaţi cimbrul mărunt, la fel şi brânza.
Amestecaţi-le cu ceapa, carnea tocată, gălbenuşul, pâinea stoarsă, sarea şi piperul şi frământaţi- le. Formaţi perişoare, fierbeţi-le în apă cu sare 10 minute.
Tăiaţi anghinarea în patru şi încălziţi-o în supă. Tăiaţi pâinea în patru şi prăjiţi-o în ulei. Adăugaţi peri- şoarele în supă şi serviţi-o cu pâinea prăjită.
Poftă bună!