Friptură de muşchi de vită cu unt
PrinteazaO reteta de friptura de muschi de vita cu unt din: muschi de vita, ulei de masline, sare, piper, maduva de os, ceapa, vin alb sec, unt nesarat, suc de lamaie, patrunjel, sare si piper.
- un muşchi de vită de aproximativ 2-3 kg
- două linguri de ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
pentru sos:
- 225 g măduvă de os
- 3 cepe eşalote
- o cană de vin alb- sec
- o cană de unt nesărat
- o lingură de suc de lămâie
- 3 linguri de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Muşchiul se curăţă de pieliţe, se spală, apoi se unge cu ulei de măsline pe toate părţile. Se presară piper şi sare, apoi se aşază într-o tavă. Cu un cuţit ascuţit se fac câteva pliuri foarte subţiri, pentru ca muşchiul să se prăjească bine şi în interior.
Eventual, se poate folosi aţă de bucătărie. Se lasă în cuptor, la foc mediu, timp de 45-50 de minute. Se scoate din cuptor, se lasă să stea 10 minute, apoi se taie în felii groase de doi centimetri. In timp ce muşchiul se află în cuptor se pregăteşte sosul.
Măduva se taie cubuleţe şi se poşează în apă sărată timp de două minute. Se strecoară şi se lasă deoparte. Ceapa eşalotă tocată se fierbe în vin până când se înmoaie, iar vinul se reduce la câteva linguri.
Se amestecă restul ingredientelor, se lasă să se răcească deoparte, apoi se toarnă peste muşchi. Sosul nu trebuie să se topească de tot.
Poftă bună!