Frigărui de vită cu sos hoisin
PrinteazaO reteta de frigarui de vita cu sos hoisin din: usturoi, ghimbir ras, suc de limete, piept de vaca, sos hoisin si ketchup.
- 32 de frigărui de lemn
- 4 căţei de usturoi
- două linguri de ghimbir ras
- 110 ml suc de limete
- 500 g piept de vacă
- 110 ml sos hoisin
- două linguri de ketchup
Mod de preparare:
Intr-un vas se amestecă usturoiul tăiat feliuţe cu ghimbirul, 50 ml suc de limete, sare şi piper. Carnea de vită se taie în felii de aproximativ o jumătate de centimetru.
Se pun apoi feliile de carne în soluţia de marinat şi se lasă zece minute la temperatura camerei. Separat, într-un alt vas se amestecă sosul hoisin, ketchupul, restul de suc de limete, sarea şi piperul după gust.
Beţele de frigărui se înmoaie în apă rece timp de o jumătate de oră. Se scurg şi pe ele se înfăşoară feliile de carne marinate. Se mai pot presăra puţină sare şi piper. Se frig pe grătar, la foc mediu, pe ambele părţi. Se servesc cu sos hoisin şi jumătăţi de limete.
Poftă bună!