Reteta zilei: Supă berlineză de cartofi
PrinteazaO reteta de supa berlineza de cartofi din: faina de cartofi, legume, ceapa, unt, supa de carne, maghiran, sare, piper, smantana, paine, sunculita afumata, unt si patrunjel.
Ingrediente:
- 750 g făină de cartofi,
- legume pentru supă (doi morcovi, două legături de ţelină, o legătură de pătrunjel, un praz),
- o ceapă,
- o lingură de unt clarificat,
- un litru de supă de carne (fierbinte),
- o lingură de măghiran uscat şi mărunţit,
- sare şi piper
- 150 g smântână,
- două felii de pâine (tăiate pentru crutoane)
- 100 g şunculiţă afumată
- două linguri de unt
- o lingură de pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Curăţă şi taie mărunt cartofii. Toacă legumele şi ceapa pentru supă. Topeşte untul într-o tigaie şi căleşte în el ceapa şi legumele pentru supă, până când ceapa devine transparentă.
Adaugă cartofii şi lasă-i puţin la călit, împreună cu celelalte legume. Toarnă supa de carne şi asezonează cu măghiran, sare şi piper şi lasă la fiert 20 de minute. Amestecă smântână în supă.
Mărunţeşte pâinea şi şunculiţă. Frige şunculiţă în unt. Adaugă crutoanele şi căleşte-le până devin aurii. Presară-leîn supă, adaugă pătrunjel şi serveşte imediat.
Supă berlineză de cartofi
Poftă bună!
Trebuie s-o fac 🙂 Arata bine supa asta
E buna supa asta?