Salata de andive cu alune pecan
PrinteazaO reteta de salata de andive cu nuci pecan din: zahar, unt, alune pecan, zeama de lamaie, rozmarin, para, otet alb din vin, mustar dijon, ulei din samburi de strugure, foi de salata, branza si andive.
- o lingură şi jumătate de zahăr
- 2 linguri unt
- o lingură de alune pecan
- o jumătate lingură zeamă de lămâie proaspătă
- un fir de rozmarin
- o jumătate de pară descojită şi tăiată cubuleţe
- 2 linguri oţet alb din vin
- un sfert de lingură muştar Dijon
- o lingură de ulei din sâmburi de strugure
- foi de salată
- 2 linguri de brânză albastră
- o căpăţână de andive
Mod de preparare:
Topiţi o lingură de zahăr într-o jumătate de lingură de apă, la foc mediu, fără să fierbeţi, până se dizolvă zahărul şi devine auriu. Luaţi de pe foc şi amestecaţi cu o lingură de unt şi alunele pecan, apoi turnaţi totul într-o sosieră.
Când s-a răcit, scoateţi bucăţile de pecan din mixtură. Presăraţi restul de zahăr şi unt în tigaie şi încălziţi împreună cu zeama de lămâie. Adăugaţi rozmarinul şi para. Sotaţi timp de două minute.
Scoateţi rozmarinul, iar mixtura turnaţi-o în blender. Adăugaţi două linguri şi jumătate de apă, oţetul şi muşta- rul, ţineţi până amestecul devine fin. Adăugaţi uleiul din sâmburi de struguri, apoi sarea şi piperul.
Pisaţi alunele pecan, amestecaţi cu salata şi brânza mucegăită. Aşezaţi amestecul peste un pat de foi de andive şi serviţi.
Poftă bună!