Reteta zilei: Clatite cu banane si nuci caramelizate

Printeaza

Clatite cu banane si nuci caramelizate din: faina, faina integrala, ovaz, praf de copt, sare, zahar, ou, ulei, lapte, unt, sirop de artar, banane, nuci pecan.

 

Ingrediente: 

  • 75gr faina
  • 50gr faina integrala
  • 50gr ovaz
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 25 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura ulei
  • ulei pentru prajit
  • 250ml lapte

Ingrediente banane caramelizate:

  • 50gr unt
  • 1 lingura sirop de artar
  • 3 banane, rupte in sferturi
  • 25gr nuci pecan

 

Mod de preparare:

Pentru pregatirea clatitelor, amestecati impreuna, faina, ovazul, praful de copt, zahar si sare.

Formati o adancitura si adaugati oul, uleiul si un sfert din lapte.

Amestecati foarte bine, apoi incorporati restul laptelui.

Lasati sa se odihneasca la rece timp de 20 de minute.

Clatite cu banane si nuci caramelizate
Incalziti ueiul intr-o tigaie, formati clatite pe care le rumeniti pe fiecare parte.

Pastrati clatitele calde.

Pentru pregatirea bananelor caramelizate, topiti untul intr-o tigaie, adaugati siropul si amestecati, apoi incorporati bananele si nucile.

Clatite cu banane si nuci caramelizate
Gatiti timp de 4 minute, intorcandu-le dupa 2 minute.

Serviti clatitele cu bananele si nucile caramelizate.

Clatite cu banane si nuci caramelizate

Clatite cu banane si nuci caramelizate

Clatite cu banane si nuci caramelizate

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Clatite cu mere

Clatite cu mere si coniac

Clatite cu mere si coniac din: oua, faina, sare, lapte, lamaie, sifon, coniac, zahar, ulei. Ingrediente: 2 ouă 12-14 linguri cu făină 1 l lapte 1 praf de sare 1 pahar cu sifon răzătură de lămâie sau vanilie 4-5 mere decojite 1 lingură cu rom sau coniac 3 lin­guri cu zahăr 3 linguri cu ulei […]

 

Clătite umplute cu friptură de miel

Clatite umplute cu nuci si dulceata

Clatite umplute cu nuci si dulceata din: oua, faina, lapte, apa minerala, sare, ulei, miez, zahar, smantana, sirop de dulceata. Ingrediente: 2 ouă întregi 1 cană cu făină 1 cană mare cu lapte nefiert 1 pahar cu apă mine­rală sau sifon un praf de sare 1 lingură cu ulei 15-20 bucati miez de nucă 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.