Pasca cu orez
PrinteazaPasca cu orez, oua, zahar, ulei, lapte, faina, praf de copt, stafide, si zahar vanilat.
Ingrediente aluat:
- 2 ouă + 1 gălbenuş pentru uns
- 5 linguri zahăr
- 4 linguri ulei
- 6 linguri lapte
- 7 linguri făină
- 1 plic praf de copt
Ingrediente umplutură:
- 125 g orez
- 750 ml lapte
- 50 g stafide
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- sare
Mod de preparare Pasca cu orez:
Fierbi laptele cu vanilia. Speli orezul în 3-4 ape, îl laşi să se umfle un sfert de oră în apă caldă, apoi îl scurgi bine şi-l adaugi în laptele care clocoteşte.
Pui şi un praf de sare şi laşi să fiarbă pe foc mic.
La final adaugi zahărul, mai dai în 2-3 clocote şi dai orezul deoparte.
Cât timp se răceşte orezul pregăteşti aluatul: Freci ouăle cu zahărul, adaugi uleiul, laptele, făina şi praful de copt şi amesteci compoziţia.
O torni într-o tavă de tort unsă cu unt şi tapetată cu făină şi o coci 10 minute.
După ce s-a răcit orezul îl amesteci cu stafidele, gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă.
Torni umplutura peste blatul copt pe jumătate, ungi pasca cu un gălbenuş şi o dai la cuptor pentru 45-50 de minute.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pasca cu orez
- pasca cu orez cu lapte