Prăjitură cu umplutură de cocos

Printeaza

O reteta de prajitura cu umplutura de cocos din praf de cocos, seminte de cardamom, zahar brun, stafide, ou, aluat fraged si unt.

Ingrediente:Prăjitură cu umplutură de cocos

  • 50 g praf de cocos înmuiat în 75 ml de lapte
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de cardamom (cu aromă puternică şi astringentă) pisate
  • 50 g zahăr brun rafinat
  • 50 g stafide
  • un ou bătut uşor
  • 350 g aluat fraged (din comerţ)
  • puţin unt pentru uns tava

 

Mod de preparare:

Incălziţi cuptorul la 220 grade C. Pentru umplutură, amestecaţi cocosul, cardamomul şi stafidele. Aşezaţi aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi, cu un cuţit de patiserie de 7,5 cm lungime, tăiaţi aluatul în 24 de cercuri subţiri.

Puneţi o lingură de amestec de cocos în centrul fiecărui cerc şi umeziţi marginile cu apă. împăturiţi aluatul şi închideţi marginile prin apăsare. Puneţi prăjiturile într-o tavă puţin unsă cu unt şi pensulaţi dea­supra oul bătut.

Coaceţi 15-20 de minute, până când prăjiturelele devin galben-brune şi crocante. Când sunt gata, daţi-le puţin la răcit şi serviţi-le călduţe.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.