Dovlecei umpluti cu orez
PrinteazaDovlecei umpluti cu orez din: dovlecei, orez, ardei, ceapa, morcov, carnati, rosii, ciuperci.
- 2 dovlecei potriviţi
- 100 g orez
- un morcov
- 100 g ceapă
- 100 g ardei capia
- 200 g cârnaţi
- 100 g roşii
- 300 g ciuperci
- o legătură pătrunjel
- 2 linguri ulei de măsline
- 5-6 linguri sos de roşii
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală dovleceii sub jet de apă rece, se taie jumătăţi, se scobesc şi se pun la scurs cu gura în jos. Se spală şi se toacă ciupercile. La fel se procedează şi cu ceapa, ardeii, morcovul şi roşiile.
Se fierbe orezul, iar separat se căleşte amestecul de ciuperci, ceapă, ardei, roşii şi morcov. Se adaugă orezul fiert peste legumele călite, apoi se potriveşte gustul de sare şi piper. La final, se adaugă pătrunjelul.
Se umplu dovleceii şi se adaugă cârnaţii tăiaţi feliuţe subţiri. Se aşază într-un vas ceramic, se toarnă sosul de roşii şi se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Pofta buna!