Falafel: Istorie, Beneficii si curiozitati – Ghid complet. Indiferent de originile sale exacte, falafelul a devenit un aliment iubit în întreaga lume. Cu textura sa crocantă la exterior și moale la interior, combinată cu aromele condimentelor din Orientul Mijlociu, falafelul a câștigat inimile multor oameni și continuă să fie un aliment de bază în bucătăria […]
Ciorba de varza cu tarhana
PrinteazaCiorba de varza cu tarhana din: varza, ceapa, boia, bulion, tarhana, faina, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 varză
- 1 ceapă
- 1 lingură untură de porc
- 1 linguriţă boia
- foi de dafin
- 1 lingură pastă de ardei
- 500 ml bulion
- sare
- piper
- 1 lingură făină
- leuştean
perişoare:
- 200 g tarhana
- 1 lingură ulei
- 1 ou
- 500 g piept de curcan
- 1 lingură făină
- 1 ceapă
- boia
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciorba de varza cu tarhana: Ceapa tocată se căleşte în untură până devine sticloasă. adaugă varza tocată, cca 31 de apă, foile de dafin şi condimentele. Se lasă la fiert până când sunt aproape gata.
încinge uleiul, se adaugă tarhanaua şi se lasă la rumenit. Se adaugă 300 ml apă caldă şi se lasă până ce tarhanaua va absorbi apa. pune puţină boia, sare şi piper.
acoperă cu capac şi se lasă la răcit. Se adaugă apoi carnea tocată, ouăle şi făina. amestecă şi se fac perişoare care se pun în ciorbă.
amestecă într-un bol făina cu pasta de ardei şi bulion. toarnă în ciorbă. lasă să dea în clocot; se potriveşte de gust, se ia de pe foc, se adaugă leuşteanul şi se acoperă cu capac.
Pofta buna!
Falafel: Istorie, Beneficii si curiozitati – Ghid complet