Frunze de stevie aromate

Printeaza

Frunze de stevie aromate din: stevie, ardei, apa, sare, mamaliga.

Stevia (Stevia rebaudiana) este o plantă erbacee perenă din familia Asteraceae, originară din America de Sud. Este cultivată pentru frunzele sale dulci, care conțin compuși numiți steviozide, care sunt de aproximativ 150-300 de ori mai dulci decât zaharul obișnuit.

Stevia este o alternativă populară la zahărul rafinat și îndulcitorii artificiali, deoarece are un conținut scăzut de calorii și este considerată o opțiune mai sănătoasă pentru persoanele care încearcă să evite consumul excesiv de zahăr.

Frunzele de stevie pot fi utilizate ca îndulcitor natural în ceaiuri, băuturi, deserturi și alte alimente. În plus, extractul de stevie este utilizat și în produse alimentare procesate și băuturi.

Deși stevia este considerată în general sigură pentru consum, unele persoane pot avea reacții alergice la compușii din frunzele de stevie. De asemenea, este important să țineți cont de cantitatea de stevia consumată, deoarece în exces poate avea un gust amar și poate interfera cu absorbția altor nutrienți din alimente.

 

 

Ingrediente:Frunze de stevie aromate

  • stevie
  • ardei
  • mamaliga
  • sare
  • apa

 

Mod de preparare:

Se aleg frunze de ştevie fragedă, se spală şi li se rup cozile.

Adunate mai multe la un loc, una peste alta, frunzele se sucesc şi se leagă cu un capăt de sforicică.

Astfel se aşază pe un grătar încins şi se prăjesc de jur-împrejur, după care se curăţă de resturile de sfoară.

Intr-o strachină, în care s-au rupt în bucăţi ardei roşii, subţiri şi iuţi, se pune stevia, iar peste se toarnă saramură si se serveste cu mămăliga, caldă sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.