Drob de linte rosie
PrinteazaDrob de linte rosie din: linte, ciuperci, morcov, ceapa, oua, masline, ardei, sare, piper, condimente, verdeata.
- 1 cană linte roşie (fiartă 15 minute şi scursă)
- 1 cană ciuperci tăiate julien
- 1 morcov ras
- 1 ceapă
- 3 ouă
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură coriandru verde
- 1 legătură mentă verde
- 1 linguriţă baharat (amestec de mirodenii arăbeşti)
- 1 linguriţă chimion
- 1 legătură ceapă verde
- 1 legătură leurdă
- 1 mână spanac
- 1 linguriţă turmeric
- 100 g măsline verzi umplute cu ardei
- 2 ardei graşi tocaţi fin
- sare
- piper
- 1 ceaşcă ulei de măsline
Mod de preparare:
Se pun în blender uleiul cu ciupercile, morcovul, ceapa, pătrunjelul, coriandrul, menta, mirodeniile, leur-da, spanacul, măslinele, ardeiul, sare şi piper.
Se mixează şi se pune amestecul la călit 10 minute. Se adaugă lintea fiartă, se amestecă şi se dă deoparte. Se pun şi ouăle, se bate bine în continuare şi se toarnă în final într-o tavă de chec din silicon.
Se coace 45 de minute, la 190°C.
Pofta buna!