Salata de legume cu iaurt
PrinteazaSalata de legume cu iaurt din: conopida, morcov, iaurt, ulei, usturoi, ceapa, mustar, hrean.
- 1 conopidă
- 1 morcov fiert
- 200 g iaurt
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 4 căţei de usturoi
- 1 fir ceapă verde
- 1 lingură muştar
- 1 lingură hrean ras proaspăt
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Se scufundă conopida în apă rece câteva minute. Se desface bucheţele şi se pune la fiert în apă cu sare. Se scurge şi se lasă să se răcească.
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacă cu uleiul până se obţine o compoziţie ca de maioneză. Se adaugă sarea şi se freacă bine, după care se adaugă treptat iaurtul şi muştarul.
Intr-un bol mare se pune conopida, se adaugă ceapa verde şi pătrunjelul tocate; se mixează adăugând amestecul de iaurt şi hreanul. Se dă la frigider 30 minute, se aşază pe un platou şi se ornează cu rondelele de morcovi.
Pofta buna!