Oua umplute cu carne si porumb
PrinteazaOua umplute cu carne si porumb din: oua, piept de pui, porumb, ardei, maioneza, marar, sare, piper.
- 10 ouă
- 1/2 piept de pui
- 150 g porumb dulce
- un ardei gras roşu
- o ceaşcă maioneză
- mărar si pătrunjel
- sare si piper
- boia dulce afumată
- o lămâie
- 10 măsline
Mod de preparare:
Se fierb ouălele tari, se răcesc şi se curăţă de coajă. Se fierbe pieptul de pui cu sare şi apoi se toacă mărunt. Se taie ouălele în jumătăţi şi se scoate gălbenuşul.
Se toacă ardeiul mărunt şi se amestecă cu pieptul de pui şi porumbul fiert.
Se amestecă gălbenuşurile de la ouă cu maioneza, coaja rasă de la lămâie, zeama de lămâie, verdeaţa tocată mărunt şi boiaua afumată.
Se încorporează sosul obţinut în compoziţia cu piept de pui, se adaugă sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Se umplu jumătăţile de ou cu salata de pui şi se ornează cu jumătăţi de măsline.
Pofta buna!