Tarta cu rosii cherry
PrinteazaTarta cu rosii cherry din: faina, unt, cascaval, boia, lapte, conopida, praz, broccoli, ciuperci, rosii.
Aluat:
- 600 g făină
- 300 g unt
- 3 linguri apă rece
Sos:
- 50 g unt
- 50 g caşcaval
- 50 g făină
- 1 lingură boia
- 1 l lapte
Umplutură:
- conopidă
- praz
- broccoli
- roşii cherry
- ciuperci
- dovleac
- mărar
Mod de preparare:
Din ingredientele pentru aluat se frământă o cocă tare, din care se întind 2 foi: una pentru tapetat tava şi una din care se formează în tavă pătrăţele (ca un grilaj). Se coace 15-20 de minute.
Se prepară sosul: se fierbe 5 min. laptele cu untul şi făina şi se amestecă până ce se îngroaşă. în jumătate din cantitatea de sos se înglobează boia, în cealaltă jumătate caşcaval ras.
Când blatul se răceşte, se toarnă, alternativ, sosurile în pătrăţelele de grilaj. Pe fiecare se aşază legume; se mai coace tarta până se rumeneşte.
Se decorează cu verdeaţă.
Pofta buna!