Tarta cu rosii cherry

Printeaza

Tarta cu rosii cherry din: faina, unt, cascaval, boia, lapte, conopida, praz, broccoli, ciuperci, rosii.

Ingrediente:Tarta cu rosii cherry

Aluat:

  • 600 g făină
  • 300 g unt
  • 3 linguri apă rece

Sos:

  • 50 g unt
  • 50 g caşcaval
  • 50 g făină
  • 1 lingură boia
  • 1 l lapte

Umplutură:

  • conopidă
  • praz
  • broccoli
  • roşii cherry
  • ciuperci
  • dovleac
  • mărar

 

Mod de preparare:

Din ingredientele pentru aluat se frământă o cocă tare, din care se întind 2 foi: una pentru tapetat tava şi una din care se formează în tavă pătrăţele (ca un grilaj). Se coace 15-20 de minute.

Se prepară sosul: se fierbe 5 min. laptele cu untul şi făina şi se amestecă până ce se îngroaşă. în jumătate din cantitatea de sos se înglobează boia, în cealaltă jumătate caşcaval ras.

Când blatul se răceşte, se toarnă, alternativ, sosurile în pătrăţelele de grilaj. Pe fiecare se aşază legume; se mai coace tarta până se rumeneşte.

Se decorează cu verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.