Tarta simpla cu praz
PrinteazaTarta simpla cu praz din: faina, margarina, praz, branza, oua, lapte, sare.
Aluat:
- 600 g făină
- 250 g margarină
- 150 ml apă
- 1/2 linguriţă de sare
Umplutură:
- 6 fire de praz
- 300 g brânză
- 4 ouă
- 1 ceaşcă cu lapte
- sare
Mod de preparare:
Se face un aluat din apă, sare şi făină. Se frământă bine şi se adaugă treptat margarină topită. Se frământă până se încorporează toată margarina.
Se lasă să se odihnească.
Prazul se taie rondele şi se fierbe circa 10 minute în puţină apă. Când scade, se adaugă brânza rasă, se mai lasă 3 min. şi se dă deoparte să se răcească. Se adaugă ouăle bătute şi laptele fierbinte. Se sărează.
Aluatul se împarte în două părţi egale şi se întind două foi; se aşază prima foaie în tava unsă cu margarină, apoi praz, iar deasupra cealaltă foaie.
Se coace la foc potrivit.
Pofta buna!