Lipie de casa traditionala

Printeaza

Lipie de casa traditionala din: faina, iaurt, ulei, drojdie, zahar, sare.

Ingrediente:Lipie de casa traditionala 

  • 300 g făină
  • un iaurt
  • o lingură ulei
  • o linguriţă drojdie
  • o linguriţă zahăr
  • un praf sare
  • 50 ml apă caldă

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un vas, se face un gol la mijloc, se toarnă uleiul, se amestecă bine, apoi se pun drojdia uscată, zahărul, sarea, iaurtul şi apa.

Citeste si:

Se amestecă şi se lasă 2 ore la crescut. Apoi, se lucrează aluatul şi se împarte în bile mici. Se întind foile şi se coc în tigaie.

 

Pofta buna!

 

Citeste si:

Lipie de cartofi cu patrunjel

Lipie de cartofi cu patrunjel din: cartofi, morcovi, ceapa, patrunjel, ulei, oua, piper macinat, sare. Ingrediente: 200 g cartofi 2 morcovi mari 1 ceapă potrivit de mare 1 legătură pătrunjel 5 linguri ulei 4 ouă piper măcinat sare Mod de preparare: Cureţi cartofii şi morcovii de coa­jă, îi speli, îi zvinţi şi îi tai felii […]

Creveti cu avocado

Lipie cu avocado, rosii si creveti

Lipie cu avocado, rosii si creveti din: avocado, lime, sos tobasco, rosie, ceapa verde, lipie tortilla, creveti, coriandru. Ingrediente:  1 avocado, tocat zeama de 1/2 lime sos tobasco 1 rosie, tocata 1 ceapa verde 1 lipie tortilla 100gr creveti, gatiti coriandru   Mod de preparare: Pune avocado într-un bol cu zeama de lime, sosul Tabasco, […]

 

 


Poate te intereseaza si:

Lipie cu ciuperci

Lipie cu ciuperci

Lipie cu ciuperci din: cartofi, ciuperci, usturoi, otet, ulei, sare, piper. Ingrediente: 5-6 cartofi 200 g ciuperci 5-6 căţei de usturoi 3 castraveţi în oţet ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă cartofii, se taie beţişoare şi se pră­jesc. Se scot pe o farfurie. Usturoiul se curăţă, se pisează bine, se adaugă o […]

Pitta

Lipie cu ceapa si masline

Lipie cu ceapa si masline din: lipie, ceapa, malsine, stafide, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 lipie 3 cepe 100 g măsline 1 lingură de stafide ulei sare piper   Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se taie solzişori, se căleşte în ulei încins. Se scurge, se aşază pe lipie împreună cu stafidele şi măslinele curăţate […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.