Tarta cu piersici si vanilie

Printeaza

Tarta cu piersici si vanilie din: faina, unt, zahar, piersici, oua, sare, apa, gelatina.

Ingrediente:Tarta cu piersici si vanilie

Pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 150 g unt rece
  • 80 g zahăr pudră
  • un praf sare
  • 2 gălbenuşuri
  • 3-4 linguri apă rece
  • 5-6 piersici
  • gelatină de decor

Pentru crema de vanilie:

  • un plic budincă de vanilie

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă bine făina cu untul tăiat cubuleţe. Se adaugă zahărul, gălbenuşurile, sarea şi apa şi se mixează, până când se obţine un aluat nisipos.

Aluatul obţinut se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider 20 minute.

Intre timp, se prepară budinca de vanilie, conform indicaţiilor de pe pachet.

Aluatul se scoate de la frigider şi se întinde într-o foaie de 2 cm grosime. Se pune aluatul în forme, se înţeapă cu dinţii unei furculiţe, se umple fiecare formă de minitarte cu boabe de fasole şi se coc 25 minute.

Intre timp, fructele se feliază. Se scot cojile de tartă, se pune în fiecare formă o lingură de budincă şi felii de piersică. Se toarnă deasupra gelatina preparată conform indicaţiilor de pe pachet.

Se dă la rece 5 ore.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.