faina, praf de copt, sare, piper, ou, dovlecel, ricotta, ulei, rosii, avocado, busuioc. Ingrediente: 5 linguri cu făină 2 g praf de copt sare şi piper negru măcinat 1 ou mare 1 dovlecel mare, dat pe răzătoarea mare 2 linguri cu brânză ricotta 4 linguri cu ulei de măsline Pentru […]
Reteta zilei: Chiftelute de dovlecei – reteta gustoasa
PrinteazaChiftelute de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei.
Ingrediente:
- miezul de 8 dovlecei mici
- 1 cățel de usturoi, felii
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingura de frunze tocate de busuioc proaspat, plus pentru garnitura
- 3 linguri de parmezan ras
- 1 ou
- ½ ceașca lapte
- 1 ceașcă de făină
- 1 lingurita de praf de copt
- ½ linguriță sare
- ulei
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalziti ulei si adaugati usturoiul tocat, rumeniti 1-2 minute, apoi adaugati miezul de dovlecel.
Se transferă într-un castron și se adaugă frunzele de busuioc, parmezan, oul și laptele. Amestecati bine.
Într-un castron separat, amestecați împreună făina, praful de copt și sare.
Se toarnă ingredientele umede în castron și se amestecă pentru a se combina.
Puneți suficient ulei vegetal într-o tigaie pentru a acoperi fundul.
Formati chiftelute in tigaie cu ajutorul unei linguri. Gatiti cate 3 minute pe fiecare parte.
Scurgeti pe prosoape de hartie..
Se presară sare și busuioc proaspăt. Serviți chiftelutele fierbinti.
Chiftelute de dovlecei
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute de dovlecei cu ricotta
dovlecei, ceapa verde, usturoi, marar, patrunjel, sare, piper, cascaval de post, ulei, pesmet, iaurt de soia, castraveti, ulei de masline. Ingrediente: 1 kg dovlecei 2 legături ceapă verde o legătură usturoi o legătură mărar o legătură pătrunjel verde sare piper 100 g caşcaval de post ulei pentru prăjit 100 g […]
Pofta buna!