Portocală in ţest
PrinteazaO retete delicioasa de portocala in test din: portocale, lamaie, mandarine, zahar, zahar vanilat, faina, apa, unt, ulei si sare.
- 250 g portocale
- 1 lamaie
- 2 mandarine
- 2 linguri zahar
- 2 pliculete cu zahar vanilat
pentru aluat:
- 300 g faina
- 150 ml apa
- 200 g unt
- 1 lingura cu ulei
- sare
Mod de preparare:
Din apă, făină, ulei şi un praf de sare, frământă un aluat potrivit de moale. Coca nu trebuie să se lipească de mâini, întinde aluatul şi unge-l cu jumătate din cantitatea de unt. împătureşte-l şi lasă-l la rece 30 de minute neacoperit.
Intinde din nou aluatul şi unge-l cu restul de unt. împătureşte-l şi lasă-l iar la rece 30 de minute. Intre timp, caramelizează zahărul cu zahărul vanilat, dar nu foarte tare. Adaugă fructele tăiate felii şi lasă pe foc câteva minute, amestecând continuu, întinde aluatul puţin mai mare decât forma în care pregăteşti prăjitura.
Aşază-l apoi într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu făină. Umple cu fructele uşor caramelizate. Acoperă cu surplusul de aluat şi coace la cuptor cam 30-35 de minute. După ce se răceşte, răstoarnă cu mare grijă.
Poftă bună!