Plăcintă cu carne de vita si cimbru
PrinteazaO reteta delicioasa de placinta cu carne de vita din: faina, galbenusuri, smantana, untura, lamaie, carne de vita, oua, ceapa verde, paine, patrunjel, marar, smantana, sare, piper, cimbru si bulion
pentru aluat:
- 450 g făină
- două gălbenuşuri
- două linguri cu smântână
- 280 g untură
- o lămâie
pentru umplutură:
- 500 g carne de vită
- două ouă
- o legătură de ceapă verde
- o felie de pâine
- o legătură de pătrunjel
- o legătură de mărar
- o lingură cu smântână
- sare
- piper
- cimbru
- bulion
Mod de preparare:
Intr-urn vas se cerne făina şi se adaugă ouăle, smântână şi apă cât să se formeze un aluat. Se frământă şi se întinde pe masă.
Se unge foaia de aluat cu o compoziţie obţinută din untura amestecată cu 3 linguri cu făină şi sucul de la o lămâie (se împarte în trei porţii). Se împătureşte şi se lasă în frigider o oră.
Se întinde şi se unge cu a doua porţie de compoziţie, apoi se lasă în frigider încă o oră. Se procedează la fel încă o dată. Carnea de vită se trece prin maşină împreună cu o felie de pâine înmuiată în lapte.
Se adaugă ouăle, smântână, ceapa şi verdeaţa tocate, bulionul, sarea, piperul şi cimbrul. Se unge o formă rotundă, se aşază aluatul şi apoi se pune umplutura de carne. Se lasă în cuptor până când se coace plăcinta. Se serveşte cu ardei copţi şi smântână.
Poftă bună!
Incoming search terms:
- placinta cu carne de vita