Calamar pane cu legume
PrinteazaCalamar pane cu legume din: calamar, faina, oua, pesmet, ulei, rosii, ardei, ceapa, usturoi, sare, piper.
- 600 g rondele de calamar
- 100 g făină
- 3 ouă bătute
- 150 g pesmet
- 250 ml ulei
- 500 g roşii
- 2 ardei
- 1 legătură ceapă verde
- 1 căţel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se condimentează cu sare si piper 600 g rondele de calamar. Apoi se trec prin 100 g făină, 3 ouă bătute şi 150 g pesmet. Se prăjesc în 250 ml ulei bine încins, la foc mare. Se scot pe şerveţele absorbante.
Se taie felii 500 g roşii şi 2 ardei graşi verzi. Se pun alternativ, într-o tavă adâncă, rondele de calamar, roşii şi ardei gras.
Se presară 1 legătură ceapă verde şi 1 căţel de usturoi tocate. Se stropeşte cu 50 ml ulei de măsline şi se dă la cuptorul încins. Se coace la foc potrivit 30 minute.
Pofta buna!